Return to site

Er is veel veranderd in de wereld van de zoekmachine optimalisatie.

Er is veel veranderd in de wereld van de zoekmachine optimalisatie.

Bepaalde basisprincipes blijven echter onveranderd.

Zo werkt het targeten van trefwoorden met als enige doel het verbeteren van organische rankings niet meer met zoekmachines, maar is het kiezen van de juiste trefwoorden nog steeds een belangrijk stuk van de puzzel.

Naast het verkrijgen van SEO sap, onthullen zoekwoorden veel meer over gebruikers en waar ze mee worstelen.

Met zoveel seo bureau technieken is het bijna onmogelijk geworden om te bepalen aan welke je je moet houden en welke je veilig kunt negeren.

Is linkbuilding verleden tijd? Moet je je tijd en energie besteden aan on-page SEO? Hoe kun je een title-tag schrijven om je rankings met zoekmachines aan te sturen? Waar kruisen SEO en social media elkaar?

En, serieus, wat zijn echt de beste SEO-tips die tot resultaten leiden?

Zowel B2B- als B2C-marketeers willen meer search leads, omdat ze een 8,5x hogere kans op conversie hebben dan een uitgaande lead.

Brian Dean deed fantastisch werk toen hij een post maakte met 200 Google-rankingfactoren. De post werd vervolgens extreem populair en genereerde duizenden nieuwe leads uit de organische zoektocht naar Brian.

Dit artikel is misschien niet zo diepgaand als dat van Brian en ik zal ook niet alle bovenstaande vragen beantwoorden. In plaats daarvan wil ik u de 10 belangrijkste SEO-tips laten zien die u nu moet weten.

Als u zich alleen op deze technieken richt, zult u zeker meer organisch verkeer naar uw blog sturen en uw zoekresultaten verbeteren zonder het risico te lopen op een Google-boete.

Laten we beginnen:

1. 1. Verwijder alles wat uw site vertraagt.

2. Pagina snelheid is een kritische factor in SEO.


Vroeger kon je wegkomen met een trage laadplaats. Ik kan me een tijd herinneren dat ik ongeveer 5 minuten moest wachten voordat een populaire nieuwssite volledig geladen was.

Ik weet zeker dat je dat kunt begrijpen.

Dat is nooit een goede ervaring, maar het is de kus des doods op de markt van vandaag.

Een trage pagina kan de gebruikerservaring frustreren en uiteindelijk mensen ontmoedigen om uw product te kopen.

Gegevens van Strange Loop laten zien dat een vertraging van slechts 1 seconde in de laadtijd van een pagina een enorm verlies van 7% kan opleveren in conversies.


In de geest van potentiële kopers is een trage site een onbetrouwbare site. Periode.

De snelheid van de pagina's is van vitaal belang, zowel voor de gebruikers als voor de zoekmachines. Volgens eConsultancy, "verlaat 40% van de mensen een website die meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden."


Naarmate bedrijven zich meer bewust worden van de mogelijkheden om gerichte leads te genereren en de omzet te verhogen door middel van zoekmachineoptimalisatie, is er een enorme vraag naar snelheid.

10 jaar geleden, op 9 april 2010, nam Google de snelheid van de site op als een van de belangrijkste rangschikkingsfactoren.

Dit betekent dat als uw pagina's traag zijn, u een verloren strijd voert om de beste organische aanbiedingen, ongeacht de kwaliteit van uw inhoud of het ontwerp van uw professionele website.

Ontdoe u van niet-essentiële elementen die uw site vertragen. Als u een WordPress-gebruiker bent, overweeg dan het deactiveren van plugins die u misschien hebt geïnstalleerd en geactiveerd, maar die u eigenlijk niet nodig hebt.

Ook, declutter uw sidebar en zet alleen essentiële widgets daar.

Om te leren hoe je meer uit zoekmachines kunt halen door de snelheid van je pagina te verbeteren, ga je naar Ubersuggest.

Stap 1: Voer uw domein in en klik op Zoeken.

Stap 2: Klik op Site Audit in de linker zijbalk.

Stap 3: Scroll naar beneden naar Site Speed

Dit laat zien hoe snel uw site wordt geladen en hoe snel de belangrijkste elementen beschikbaar komen voor gebruikers.

Mijn desktop laadtijd is 1 seconde en mijn mobiele laadtijd is 2 seconden. Beide vallen binnen het "uitstekende" bereik. Als algemene vuistregel geldt dat als de snelheid van uw site niet zo "uitstekend" scoort, u wijzigingen moet aanbrengen om deze te verbeteren.

Bekijk de geavanceerde indeling voor extra begeleiding. De "snelheidsindex" laat bijvoorbeeld zien hoe snel de inhoud van een pagina zichtbaar wordt ingevuld. Als uw website hier achterblijft, is de kans groot dat bezoekers weggaan omdat ze niet willen wachten tot uw inhoud is geladen.

Elke extra 0,5s die nodig is om uw site te laden, verhoogt het percentage bezoekers dat uw site verlaat drastisch. Dus, zelfs een verbetering van 0,5 seconden zal het verkeer naar uw website verhogen.

2. 2. Link naar andere websites met relevante inhoud.
Linken naar andere blogs is cruciaal voor de groei, een blog laten maken of meerdere zijn belangrijk zegt Brian Clark, oprichter van Copyblogger Media.

Voor de meeste mensen is het linken naar relevante en gezaghebbende contentpagina's slecht omdat het mensen van je pagina afhaalt.

Maar, ik denk het niet. Linkbuilding blijft een fundamenteel onderdeel van een slimme zoekmachineoptimalisatiestrategie. Ik hou van tonnen hoogwaardige sites en bronnen, inclusief mijn directe concurrentie. Waarom? Omdat het u helpt, mijn lezer.

Volgens Rand Fishkin, oprichter van Moz,

Door het linken van het verkeer dat getraceerd kan worden, wordt uw site een waardevoller en schaalbaarder middel.

Als u mijn blogs hebt gelezen, zult u merken dat het linken naar andere sites mijn gewoonte is. Wanneer ik een nieuw bericht schrijf, verwijs ik, waar nodig, naar andere betrouwbare sites.

Natuurlijk moet u alleen naar inhoudelijke pagina's linken die een enorme waarde bieden. Het is een goede SEO-praktijk.

Belangrijker nog, u kunt een beïnvloeder op de hoogte brengen wanneer u een link naar hen plaatst, en als uw bericht waardevol is, kunnen ze naar u teruglinken, het bericht delen of zelfs e-mailen naar hun enorme lijst met e-mailabonnees.

Linkbuilding gaat ook over kwaliteit, niet over kwantiteit. U zult meer vertrouwen in uw niche opbouwen als u een paar gezaghebbende links hebt in plaats van een dozijn links van slechte kwaliteit.

3. 3. Schrijf eerst voor mensen, dan voor zoekmachines.
De laatste tijd heb ik gemerkt dat meer en meer bloggers en makers van inhoud teruggaan naar de oude methode van SEO, waarin trefwoorden bedoeld om zoekresultaten te sturen de echte kwaliteiten van boeiende, waardevolle inhoud overtrof. Als jij dat bent, is het absoluut tijd om van gedachten te veranderen.

Veel mensen maken nog steeds geen gebruik van lange-termijn trefwoorden, maar proberen liever zoekmachines te manipuleren.

Dat is de verkeerde aanpak.

Geef geen prioriteit aan zoekmachines boven de mensen die uw werk lezen. Schrijf in plaats daarvan inhoud voor de gebruiker, mensen die ogen hebben om te lezen en creditcards om uw product te kopen. Zoekspinnen zijn slechts scripts - ze kopen geen producten, ze gaan niet met u om op sociale media en ze worden geen trouwe klant.

Copyblogger is mijn nummer 1 als het gaat om het op de eerste plaats zetten van lezers. Geen wonder dat Brian Clark zo succesvol is in contentmarketing. Hij heeft van Copyblogger zelfs een multi-miljoen dollar kostend digitaal marketingbedrijf gemaakt.


Het is allemaal gebeurd omdat een marketeer als jij gepassioneerd was om mensen te helpen. Dat is wat mij ook drijft - en misschien jij ook wel.

Dus, wat betekent het om eerst te schrijven voor de gebruikers, voor de zoekmachines?

Nou, het is eenvoudig.

Vergeet dat Google en andere zoekmachines bestaan als je schrijft. In plaats daarvan, creëer je inhoud die iemand zal helpen. Dit staat bekend als SEO copywriting.

Grappig genoeg, als je gebruikers op de eerste plaats zet, schrijf je eigenlijk nuttige inhoud die zoekmachines zullen belonen omdat zoekmachines gebruikers volgen. Het is niet andersom. Tegelijkertijd zul je de gebruikerservaring verbeteren en vertrouwen opbouwen met je publiek.

4. 4. Stimuleer andere betrouwbare sites om naar u te linken.
Voor een groot deel zijn inkomende links nog steeds de levensader van zoekmachine rankings.


Wanneer u dofollow en nofollow links combineert, krijgt u een natuurlijk linkprofiel dat zelfs Google zal belonen.

Bij contentmarketing gaat het om het creëren van hoogwaardige, boeiende content en het creëren van de behoefte en urgentie bij mensen om naar u te linken en uw content te delen op sociale media.

Weet u waarom zoveel bloggers naar mijn berichten linken?

De belangrijkste bepalende factor voor mijn succes is dat ik veel tijd, geld en middelen investeer in het maken van een enkele post of ander stuk content.

Hoeveel moeite denkt u te doen om de "The Complete Guide to Building Your Personal Brand" te creëren?


Wanneer u in de voorhoede van uw branche staat, nuttige inhoud creëert en linkt naar gezaghebbende blogs, zult u merken dat meer mensen op een natuurlijke manier naar u zullen linken. Dit is de essentie van effectieve linkbuilding.

5. 5. Zorg voor webanalyse in het begin.
Nadat u uw doelstellingen voor zoekmachineoptimalisatie duidelijk hebt gedefinieerd, hebt u software nodig om bij te houden wat wel en wat niet werkt.

Google Analytics, Google Search Console en andere Online Marketing web analytics software oplossingen kunnen u helpen bij het bijhouden van uw succes.

Tools zoals Crazy Egg blog laten maken laten u ook zien waar uw websitebezoekers op klikken en hoe ze van uw site weg navigeren.


U moet deze web analytics op zijn plaats hebben, nog voordat u de eerste bezoeker naar uw site of landingspagina stuurt.

6. 6. Schrijf voor elke pagina unieke en relevante metabeschrijvingen.
Een van de belangrijkste SEO-tips die de meeste mensen verwaarlozen is de goed gemaakte metabeschrijving.

De metabeschrijving is de eerste sectie die mensen zien wanneer Google uw pagina opdient om gebruikers te zoeken.

Over het algemeen houdt de zoekmachinegigant niet van dubbele inhoud. Ja, er zijn momenten dat het nodig is om een paragraaf of zin van een andere site te citeren (en terug te linken naar de bron), maar als het publiceren van dubbele inhoud je manier van leven wordt, zul je het bijna onmogelijk vinden om een succes op lange termijn te worden.

In dezelfde geest kunnen dubbele metabeschrijvingen u in de problemen brengen. Maar zelfs als je niet meteen wordt gestraft, levert dat nog steeds geen geweldige gebruikerservaring op.

U kunt niet dezelfde metabeschrijving hebben voor een pagina die over e-mailmarketing praat en een pagina over het maken van verkoop. Er is een groot verschil in die onderwerpen en uw metabeschrijvingen zouden dat feit moeten communiceren.

Als u een WordPress-gebruiker bent, kunt u dubbele metabeschrijvingen repareren door de All-In-One-SEO Pack of Yoast-plugins te installeren.

Vervolgens scrollt u in uw WordPress-editor naar beneden, naar de onderkant van de pagina, en voegt u een unieke titeltag en metabeschrijving toe.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK