Return to site

Backlinks zijn belangrijk

Het biologisch zoeken is een belangrijke verwijzingsbron voor veel bedrijven, die 94% van het totale biologische verkeer in 2017 voor hun rekening nemen. Het integreren van zoekmachineoptimalisatie (SEO) in uw digitale marketingstrategie is vandaag de dag nog net zo belangrijk als twintig jaar geleden.

Destijds richtten SEO-experts zich op een aantal belangrijke rangschikkingscriteria zoals backlinks, metadata en on-page-optimalisatie (bijvoorbeeld trefwoorden in H1-tags en trefwoordrijke tekst).

In de loop der jaren is het proces van SEO gegroeid en veranderd als reactie op vele nieuwe factoren die bijdragen aan de rangschikking van uw website door Google. Deze factoren zijn onder andere: mobiele vriendelijkheid, snelheid van de site en veilige domeinen (https), hoewel er veel meer is om goede rankings te behalen dan dit (massale understatement).

De details van SEO zijn niet voor het vagevuur van het hart. Afgelopen mei heeft Backlinko meer dan 200 rangschikkingsfactoren opgesomd, verdeeld over negen categorieën. Veel bedrijven hebben niet de tijd om zich te wijden aan het beheersen van elke factor. Dus, wat is echt belangrijk?

We proberen die vraag te beantwoorden in deze post. We bekijken het belang van backlinks in moderne SEO en enkele andere factoren waar je je in 2019 op moet richten. Maar eerst en vooral...

Doet de backlinks er nog steeds toe?

Het korte antwoord is ja, Backlinks blijven een cruciale factor voor organische zoekresultaten. Volgens Brian Dean of Backlinko is het aantal referentiedomeinen een van de belangrijkste rangschikkingsfactoren van Google.

Grafiek - Referentiedomeinen op Google

Hoe meer totale referentiedomeinen een site heeft, hoe hoger de ranking van de site op Google.

Beeldbron: Backlinko

Zoals u kunt zien in de bovenstaande grafiek, de hoogste Google-posities direct correleren met het hebben van meer verwijzende domeinen.

Brian staat niet alleen in zijn beoordeling van het belang van backlinks. In december 2017 publiceerde Rand Fishkin - een langlopende zoekmachine - een "How to Rank" checklist voor 2018.

De focus van Rand's checklist lag op het creëren van betekenisvolle en kwalitatief hoogwaardige content die versterkt kan worden (wat betekent dat mensen deze willen delen en er een link naar willen leggen). Amplificeerbare content is inhoud, volgens Rand, helpt bij linkbuilding en social sharing omdat het gemaakt is door iemand die geloofwaardig is en "het waard is om versterkt te worden" - uw CEO, bijvoorbeeld.

Hoe te rangschikken in 2018

Beeldbron: Moz

Bedankt, Rand, dat je ons eraan herinnert dat we misschien geen versterking waard zijn. Maar we graven ons af...

Als je er niet van overtuigd bent dat backlinks belangrijk zijn, heeft een derde instantie op het gebied van SEO,SEMRush, een 55 pagina's tellende studie gepubliceerd waarin backlink factoren worden genoemd als de vijfde belangrijkste rangschikkingscriteria.

Backlink factoren om te overwegen voor SEO

Hoewel het totale aantal verwijzende domeinen een grote rol speelt in het rankingalgoritme van Google, zijn er extra factoren te overwegen met backlinks zoals vermeld in de SEMRush-studie. Deze omvatten het volgende:

Totaal aantal referentiedomeinen - Dit spreekt voor zich. Hoe meer kwaliteitsdomeinen die naar uw website linken, hoe beter (zoals blijkt uit de bovenstaande grafiek).

 

Totaal backlinks - Dit verschilt van het totaal aan referentiedomeinen omdat een website meerdere backlinks kan hebben van hetzelfde domein, dus het aantal backlinks doet er toe (zelfs als ze van hetzelfde domein zijn). Hoeveel is veel? Voor populaire trefwoorden, hadden de beste websites maar liefst 3000 totale backlinks.

 

Totaal aantal verwijzende IP's - Het aantal verwijzende IP's is belangrijk, maar niet zo belangrijk als het totaal aan verwijzende domeinen. De top-websites hadden tussen de 20.000 en 25.000 verwijzende IP's. Voor zoekwoorden die minder populair zijn (bijvoorbeeld een lager zoekvolume) lijkt het aantal verwijzende IP's niet zo kritisch te zijn.

 

Totaal volg backlinks - Totaal volg links tellen mee voor uw Google ranking factor - hoe meer van dit soort links, hoe beter. Er zijn links die niet meetellen, genaamd "No Follow" links, die worden gekwalificeerd door een stukje HTML-code in de link-tag. Deze links zien er zo uit:

Totaal aantal ankers - De ankertags van de website zijn onzichtbare positioneringsmarkeringen die gebruikers naar specifieke delen van uw site leiden. De SEMRush studie verduidelijkt dat ankertags meer ranking gewicht lijken te hebben voor meer populaire trefwoorden. U zou ankers kunnen gebruiken (bijvoorbeeld), als een webpagina erg lang is en u wilt dat gebruikers direct naar bepaalde secties van de pagina kunnen navigeren. Hier is een voorbeeld van een ankertag die is ingebed in een link - merk op dat de ankertekst wordt voorafgegaan door een hashtag:https://www.led-forum.online/

Aanwezigheid van trefwoord in het anker - Hoewel het opnemen van het doelgerichte trefwoord in de ankertag een goede best practice is, heeft het de minste invloed op de domeinrangschikking, behalve bij zeer populaire trefwoorden.

Old-time SEO heerst nog steeds

Dus nu je meer weet dan je ooit hebt gewild over backlinks, wat moet je nog meer overwegen als je probeert om in 2019 in de top van de zoekresultaten van Google te komen?

Goede ouderwetse relevante content is nog steeds de regel als het gaat om rangschikking

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK